Červen 2008

Oksana

22. června 2008 v 8:02 | Karel Fiedler
njn, tohle rozlišení ... originály mají i 2MB ... :)

Mandlové suchary

19. června 2008 v 14:29
Suroviny
5 bílků, 150 g hladké mouky, 150 - 200 g práškového cukru, 60 g mandlí
60 g oříšků, tuk na vymazání formy (srnčí hřbet)
Pracovní postup:

1. V misce vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh a potom přidáme mouku. Sekané mandle a oříšky vmícháme do sníhu. Těsto vylejeme do připravené formy a upečeme. elektrická trouba : 160 °C, teplovzdušná trouba: 140 °C, plynová trouba: stupeň 2 - 3, čas pečení: 30 - 35 minut 2. Po upečení těsto i s formou zabalíme do alobalu a odložíme. 3. Na druhý den ho vyklopíme z formy, nakrájíme na tenké plátky (1-2 mm)avysušímev troubě. elektrická trouba: 135 °C, teplovzdušná trouba: 115 °C, plynová trouba: stupeň 1 - 2, čas pečenia: 25 - 30 minut