Zeleninový tažin

18. července 2008 v 11:07 | ČILICHILI
Na oleji ve velké pánvi na středním ohni 5 - 7 minut smažte cibuli a česnek. Přidejte po 1/2 lžičce mletého kmínu, kurkumy a skořice, 1,5 lžičky harissy, 1 lžičku mletého zázvoru a 2 lžíce medu a smažte další minutu, pak přimíchejte 1 kg zeleniny (např. žlutomasou dýni, patison, 2 mrkve, 3 pastináky či kořenové petržele a 1 bramboru), oloupané a nakrájené na větší kusy či delší plátky. Dál 600 ml horkého zeleninového vývaru a lžičku soli. Přiveďte k varu, zakryjte a duste 25 minut.
Přidejte 350 g kostiček tofu a 5 minut poduste. Případně dosolte či dochuťte harissou. Posypte sekaným čerstvým koriandrem a podávejte s kuskusem s hrozinkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama