Prosinec 2008

Mmozzarellový sendvič

5. prosince 2008 v 10:19 | ČILICHILI
  • 8 plátků bílého toustového chleba bez kůrky
  • 250 g mozzarelly
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl a pepř na dochucení
  • olivový olej na hluboké smažení
Mezi dva plátky chleba vložte proužky sýra. Stiskněte, aby se kraje pokud možno spojily - to právě jde dobře s gumovitým bílým toustovým chlebem. Mléko vlijte do hlubokého talíře, mouku nasype do druhého a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího. Olej rozehřejte v hlubším kastrůlku. Sendvič krátce namočte v mléce, důkladně obalte v mouce a nakonec namočte ve vejci. Smažte dozlatova.